Алимны пектин - Алиманд будуун гэдэсний хорт хавдараас сэргийлэх пектин гэдэг бодис агуулагддаг. АНУ-ын Техасын их сургуулийн эрдэмтэд амьтныг пектинээр тэжээхэд хорт хавдараар өвчлөх тохиолдол 2 дахин буурч байжээ. Пектин нь цусан дахь холестерин, сахарын хэмжээг бууруулж, биеэс хорт бодисууд, металлыг гадагшлуулдаг тул чихрийн шижин өвчтэй болон туяа эмчилгээ хийлгэсэн хумууст хэрэглэхэд ур дун сайтай байдаг.
Таван салааны ур - Тэжээллэг эд ширхэгийн баялаг нөөц болохын сацуу, ходоод гэдэсний гурвэлзэх хөдөлгөөнийг идэвхижуулж, өтгөнийг зөөлруулэн гэдсийг цэвэршуулэх бөгөөд бие махбодид алимны пектинтэй төстэй нөлөө узуулнэ
Хуайс ба Гуарын давирхай хоолны дуршил бууруулж, цусан дахь холестерин, триглицеридууд, липопротеидуудын агууламжийг багасгаж, хорт бодисуудийг биеэс гадагшлуулна.
Овъёосны хивэггэдэсний гурвэлзэххөдөлгөөнийгсайжруулан, цусан дахь холестериныг бууруулж, сахарын хэмжээг зохицуулах ба хорт бодисуудыг биеэс гадагшлуулна.
Улаан лооль - Бие махбодийг С витамин, бетта- каротин, ликопен, фолийн хучил, төмөр, калийгаар хангана. С витамин мөн төмрийг бие махбодид сайтар шингээхэд тустай байдаг. Улаан лооль мухар олгойн урэвсэл, хорт хавдараар өвчлөх магадлалыг бууруулдаг юм. АНУ-ын Иллиноис мужид хийсэн
судалгаагаар цусанд нь ликопен их хэмжээгээр агуулагдсан эмэгтэйчуүд савны амсарын хавдараар ховор өвчилдөг болохыг тогтоосон бол Италийн эрдэмтэд улаан лооль уушигны болон түрүу булчирхайн хорт хавдараар өвчлөх эрсдэлийг бууруулдагийг баталжээ.
Лууван - Цусан дахь холестерины хэмжээг бууруулдаг пектинт бодисуудын зэрэгцээгээр бетта-каротин, кали, С, В6 витаминууд, фолийн хучил, төмөр агуулдаг. Ийм учраас зурх судасны эмгэг, хорт хавдараар өвчлөх магадлалыг бууруулж, нүдний хараа муудахаас хамгаалан, дархлалын тогтолцоог бэхжүүлж, өтгөн хаталтыг зогсоодог.
Улаан манжин-ЭртнийРомчуудулаан манжингтарьжургуулан толгой, шүдний болон бусад өвчнийг эмчилж байсан бөгөөд Ромын байлдан дагуулагчид Европын орнуудад энэ ногоог дэлгэрүулжээ. Манжин нь магнийн давсууд, фолийн хүчил, кали, төмөр, эслэгүүд, С витамин агуулна. Манжингийн эслэг цусан дахь сахарын хэмжээг бууруулж, будүүн, шулуун гэдэс, нойр булчирхай, түрүү булчирхай, хөхний хорт хавдаруудаас сэргийлнэ.
Брокколи - Жирийн бөөрөнхий байцаанаас гаргаж авсан сорт бөгөөд С витамин, фолийн хучил, бетта-каротин, индол, эслэг (клетчатка), кали, кальци, селен агуулах ба хорт хавдараас сэргийлж, дархлалын тогтолцоог бэхжүүлж, хөхний булчирхай өвчлөх ба түүнд бэрсүүт (фиброзно-кистозный) уйланхайжилт үүсэх тохиолдлыг багасгана. Зүрхний эмгэг хүндрэх, шигдээс үүсэх, өтгөн хаталтаас хамгаалахад брокколи ач тустай болох нь тогтоогдсон. Брокколи мөн чихрийн шижинг эмчилэхэд дэм үзүүлдэг.
Байцааг мянга мянган жилийн тэртээгээс тарьж ургуулан, хүнсэнд хэрэглэж иржээ. Сульфоран, индол, бетта-каротин, В бүлгийн болон С витаминууд, эслэг агуулдаг бөгөөд эдгээрийн зарим нь хавдар эсэргүүцэх (антиканцероген) чанартай. Байцаа нь нян, вирусын эсрэг чанартай бөгөөд ходоодны, 12 хуруу гэдэсний шархыг анагаахад тус болдог. Хөхний эмгэгээр өвчлөх эрсдлийг багасган дархлалыг бэхжүүлдэг ногоо юм. Байцааны эслэг өтгөн гаралтыг тогтворжуулж, өтгөн хаталтаас үүсч болох шамбарам (геморрой) зэрэг өвчнөөс сэргийлнэ.
Шанц хоол боловсруулахад тусалж, ходоодны шүүс ялгаралтыг ихэсгэж, хий гаралт, уусэлтийг багасгадаг ургамал юм.
Розмарин хавдараас хамгаалдаг үйлчлэлтэй болохыг анагаах ухааны сүүлийн үеийн ололтууд баталжээ.
Куркума бол хэт исэлдэхээс сайн хамгаалдаг, хоол боловсруулалт, ходоодны хэвийн бичил биетнийг
тогтворжуулахад нөлөөлдөг. Мөн хавдар үүсгэгчдийн аюулыг арилгах, цөсний үйл ажиллагааг идэвхижүүлэх, эсийг чөлөөт радикалаас хамгаалах үйлчлэлтэй юм. Элгийг хамгаалдаг үйлчлэл нь нэн ач тустай.
NSP-гийн патентлагдсан Локло бүтээгдэхүүнийг хэрэглэснээр Та бие махбодио шаардлагатай хүнсний ширхэг болон тэжээллэг бодисуудаар хангах болно.
Найрлага:
Патентлагдсан холимог..................................................342 г
Таван салаа (Plantago ovata), Фруктоза Алимны пектин Овъёосны хивэг (Avena sativa), Гуарын давирхай (Cyamopsis tetragonolobus); Акацийн давирхай (Acacia seya), Нимбэгийн хүчил Шанцын ундэс (Cinnamomum cassia), Сафлорын үрийн тос (Garthamus tinctorius), Брокколийн цэцэг (Brassica olera-сеа), Куркумын тос (Curcuma longa), Розмариний навч (Rosmarinus Officinalis), Улаан манжин (Beta vulgaris), Улаан лооль (Solanum Lycopersicum), Лууван (Daucus carota), Бөөрөнхий байцааны навч (Brassica oleracea), Хятад байцааны навч (Brassica rapa), Гесперидин (биофлавоноид), Биофлавоноидууд (грейпфрут, жүржээс гаргаж авсан)
Хэрэглэх заавар: Хоол идэхээс 30-60 минутын өмнө, 1 стакан усанд нэг хоолны халбага Локло хийж хутгаад шууд ууна. Уусны дараа 1-2 стакан усаар даруулбал сайн. Нэг хоолны халбаганд (9.5 г) 3.8 г хунсний ширхэг агуулагдана. Хуурай, сэруун нөхцөлд хадгална.
Анхааруулга: Хэрэв ходоод гэдэсний өвчин сэдрэх, гэдэс түгжрэх, суулгах (мальабсорбци) шинж илэрвэл эмчээс зөвлөгөө авна. Таван салаа ургамалд харшилтай хүмүүст харшил үүсч болзошгүй. Сөрөг нөлөө илэрвэл хэрэглэхийг зогсооно.